Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 17:46 - 10 неща, които не бива да пренасяте през граница
Автор: kayfolog Категория: Туризъм   
Прочетен: 3043 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 02.02.2014 12:25


   Случва се да се отправите на пътешествие в непозната страна в търсене на приключения и да ги откриете още на границата. При това в част от страните са забранени, както се оказва, предмети, които сме свикнали да ползваме у дома. На някои начинаещи контрабандисти им се удава да ги пренесат през митницата, но кой знае, изведнъж сътрудниците на летището може да решат, че искат да проверят тъкмо вашия багаж.  Дъвка в Сингапур    В Сингапур вече повече от 20 години е забранено да се внасят дъвки. Така местните власти се борят за чистотата на местните улици: поради горещия климат изплютите дъвки не могат да бъдат отстранени от тротоарите. Изплютите дъвки застават на вратите на метрото, затруднявайки работата на електровоза.Нарушението се глобява с 500 сингапурски долара. Днес да се вземе дъвка може само в местните аптеки срещу  лекарска рецепта. На някои туристи се удава да пренесат дъвка, както и забранените в Сингапур цигари (за тях трябва да се плати такса). Но не ви съветваме да се шегувате със законите на тази страна, ако ви хванат на пътя, ще се наложи да се разправяте с полицията.
Телефон в Индонезия    Митническите правила в Индонезия наред с оръжието, наркотиците и взривните вещества забраняват и преноса на безжични телефони. Без специално резрешение, оборудването ще Ви бъде отнето. Още една странност е, че печатните издания на китайски език ще ви бъдат конфискувани, а всички книги, касети и дискове ще бъдат дадени за информационна проверка. Става дума не само за мобилните телефони, а за тези устройства, които си ползваме вкъщи.
Контрацептиви във Филипините    На Филипините абортите са забранени със закон. Туристите, привикнали да носят със себе си домашна аптечка, трябва да бъдат готови за проверка да не би да съдържа противозачатъчни таблетки.  Ще ви бъдат иззети и компонентите за изготвяне на подобни средства. Впрочем, в ОАЕ не могат да бъдат внесени много успокоителни и болкоуспокояващи средства като:  valokordin , Corvalolum " Pentalgin ",  " Immodium " " Sedalgin " " Nurofen " " Solpadein " и т.н.
Камуфлаж в Барбадос    У нас даже и на едно красиво момиче  може да се видят дрехите с петнистата маскировъчна окраска, а в Барбадос носенето на камуфлаж е строго забранено. На Карибите това е прерогатив на военните, а тяхната репутация е скъпа на властите. Затова на туристите с дрехи в тези разцветки ще им бъде предложено да се преоблекат и да се простят с "лъжеподобните" одежди. Камуфлажът в Барбадос ще предизвика на първо място удивление у местните жители. Те искрено не разбират как подобни дрехи могат да носят обикновените хора в Европа.

Газираната вода в Нигерия
   се наказва с лишаване от свобода за половин година. Всички газирани напитки са забранени за внос в тази страна, както и такива на вид безобидни предмети като мрежа за комари и мрежести тъкани. В списъка на забранените продукти в Нигерия попадат бирата, плодовете, зеленчуците.   Техника в Куба    Отивайки в Куба, не слагайте в куфара си туристическата ютия, могат да ви я конфискуват на границата. Забраната важи и за други електроуреди: електрически тиган, тостер, електрическа кана, котлон, бързовар и други. В някои случаи може да се внесе някаква техника с определена мощност, но да му хванеш края в тези тънкости е невъзможно, от което и се възползват кубинските митничари.
Киндер- изненада в САЩ    През 2010 година били регистрирани 1700 инцидента със злополучните шоколадови яйца. Това послужило за причина да се забрани не само вносът на едро, но и поединично. Мярката се обяснява с това, че във вътрешността на яйцата се съдържат "неядивни компоненти", които представляват потенциална опастност за малките деца. Евентуалната глоба за внос е 300$. Любопитно заглавие на едно интернет издание по този повод: "Американски митничари изтръгват яйцата от дечицата". Но забраната е действително сериозна.   Нови дрехи в Малайзия    Дендитата е по- добре да не ходят в Малайзия. Вносът в страната на повече он един чифт неносени обувки и три предмета нови дрехи е строго забранен със закон. Ако във вашия куфар по някакво чудо се окажат фланелки с напечатани цитати от Корана, те също няма да минат границата на тази мултикултурна страна. С тези неща тук не се шегуват, както и с оръжието: не бива да пренасяте даже играчка оръжие. Забраната съществува именно, за да се купува повече в самата Малайзия. Ограничения за вноса и износа на стоки на определена сума съществува в много страни.   Музикални инструменти в Нова Зеландия    Удивително е, но да занесеш подарък в Нова Зеландия на приятеля си китара или флейта, едва ли ще се получи. Изключение представляват тези случаи, когато туристът се задължава да изнесе инструмента обратно.Вниманието на местните митничари ще привлече различната техника на колела: велосипеди, колички и даже детски играчки на колела. Въпросът за музикалните инструменти е много актуален, тъй като в Нова Зеландия и в съседната Австралия на качествава на музиката се отделя особено внимание- тук имат превъзходни звукозаписни студия.
Парфюми в Мадагаскар    Екзотичтият остров в Индийския океан е известен сред опитните туристи със своята уникална флора и фауна, а също и със строгата забрана за внос на парфюмерия. Възможно е това да е заради факта, че Мадагаскар се смята да родина на ванилията, именно тук са разположени фабриките за парфюмни масла- евкалипт, иланг-иланг и др. Затова любимите, а още повече скъпите парфюми най- добре оставите вкъщи. Мадагаскарската митница  предоставя изключително мъглива информация по този въпрос. По- скоро става въпрос за плащането на такси, но по- добре не рискувайте.

image

Превод: Кейфолог
Източник http://www.yaplakal.com/  



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kayfolog
Категория: Забавление
Прочетен: 560239
Постинги: 166
Коментари: 10
Гласове: 131
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930