Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2014 01:11 - Зодиите и шофирането
Автор: kayfolog Категория: Забавление   
Прочетен: 2370 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 15.05.2014 17:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още един забавен хороскоп, с който много се забавлявах, докато правех. 
Според  наблюденията на  SunCorp MetWay в сътрудничество със застрахователни компании е направено изследване за ПТП, които правят шофьорите въз основа на тяхната зодия.




image
Овен

Най- добрият клиент на полицията...Обича скоростта и предизвикателствата. Способен е в момента, в който някой го изпреварва, да увеличи скоростта, за да спечери едно неформално надбягване. Привлича погледите на пътната полиция без да е особено склонен да се подчини на сигнала им. Харесват му червените коли, защото те изразяват нападателността му.  Причината, поради която заема 7-мо място в класацията, а не някое по-лошо е, че не усрява да причини ПТП, защото обикновено се намира от дясната страна на пътя с един или повече катаджии на прозореца му.

 

 

image
Телец

Ако чуете някой нетърпелив на светофарите да натиска клаксона в мига, в който светофарът току- що светва зелено, тогава този вероятно е зодия телец.  Той е от тези шофьори, които обичат клаксона, защото е едно отлично средство да изрази заядливостта си. Като  навигатор е още по- лош. Оплаква се и капризничи за всичко, което вижда наоколо.  Избягва частните пътища, защото не иска да внася там това, което е спечелил с много труд.  Когато шофира, избира дясната лента, шофирайки точно на границата на скоростта и много пъти и с по- ниска скорост, игнорирайки останалите участници в движението, които би искал точно в този момент ако можеше и да не съществуват в обсега на погледа му(че даже и в живота). Заради темперамента си е на второ място по вероятност да се забърка в инцидент.



image
Близнаци

Кажи му да остане в една лента, докато шофира, и ще те намрази. Сменя постоянно лентите на движение, извива се като змия между колите на пътя, опитвайки се избяга своевременно тези, които смята, че се движат бавно. Ако се случи да се залепи след някой такъв,  страшно нервничи, разстройва се и се държи като лъв в клетка.  Въпреки, че е много опасен като шофьор на автобана, в градски условия е в стихията си, защото се справя много лесно с движението, използвайки всяко празно място, за да се шмугне, и използва всички пресечни пътища по своето направление.  Изследвания показват, че е с най- голяма вероянтост да попадне в ПТП.

 

image
Рак

Най- консервативният водач, който можете да срещнете на пътя.  Движи се предпазливо, внимавайки колкото за собствената си безопастност, толкова и за безопастността на другите. Избира средна или дясна лента и е пример на водач, който не би потеглил, ако всички пътници в колата не са сложили колани и не са се настанили удобно на местата си. Като родител ( майка или баща) е тираничен за децата си, които не оставя да се мръднат дори в колата. Заема 5- то място, защото ако нещата не се развият точно така, както иска ( ама точно както иска!) тогава губи търпение с непредсказуеми последици.

 

image
 Лъв

Най- комуникативният от всички шофьори. Той е единственият , който най- лесно ще смъкне прозореца на колата, за да се скара на другите шофьори или за да отгорови на клаксоните им.  Харесва скоростта и е посветен на целта на пътуването. Гледа често огледалата, обаче не за да провери останалите участници на пътя, а за да поправи външния си вид. Харесва му силната музика и обикновено шофира с басовете до край и газта до дупка.  Планира часа на пристигане на всяко пътуване и се нервира, когато попадне в задръстване или зад „бавни“ шофьори.  На осмо място е в таблицата за ПТП.

 


image
Дева

Колкото е по- голяма колата, толкова по- добре се чувства. Удобството е много важно за тях, както и да не направят нито едно нарушение. Шофират в средна или дясна лента и винаги в съответсвие със закона. Ненавижда задръстванията. Пръв би се възползвал от бързите и съвременни следства, които биха улеснили живота му и движението по пътя. Заема 4-то място по ПТП, главно вътре в града.

 


image
Везни

Добър водач, който би нарушил с до 10 км ограничението на скоростта, просто за да избяга от определението за консервативен шофьор. Няма обаче да надвиши и с повече, защото не иска да го нарекат и бърз шофьор.  Издържлив е на дълги пътувания и успява да задържи интереса на спътниците си. При обикновени ситуации едва ли ще предизвика инцидент. Това би се случило, ако се окаже в екстремна ситуация, където трябва да избира между два или повече изхода и ще му бъде невъзможно да реши. Заема 9-то място по ПТП.

 


image
Скорпион

От най- добрите шофьори между зодиите. Не защото шофира консервативно,а защото знае, че с начина на шофиране може да предизвика ПТП. Това го прави силно подозрителен и готов да посрещне всяка ситуация.  Поглежда по- често от всеки длуг шофьор огледалата и знае каква е ситуацията дори пред петата по ред отпред кола. Шофира бързо и агресивно и „гони“, които му се „навират“ в пътя, за да ги сложи на мястото. Успее ли,  веднага намаля скоростта и шофира спокойно.  С катаджиите не се справя добре, но ако му съставят акт, ще обърне света, за да не плати.  Заедно с Козирога заемат най- доброто място по ПТП (12-то).

 


image
Стрелец

Консервативен шофьор, който се нервира колкото със задръстването по пътищата, толкова и с другите шофьори. Смята, че има най- добрата подготовка като шофьор и е най- добрият ученик на школите по шофиране. Обича пътуванията и по магистралите, и по провинциалните пътища.  Не го вълнува скоростта и не разбира любителите на високите скорости.  С такова поведение успява да има много малко ПТП. Ако не е нервниченето, би могъл да бъде на 12-то място, но сега се намира на 10-то място на скалата за опасните шофьори.

 


image
Козирог

Единственият шофьор, който не би се изгубил никога. Разчита с изключителна лекота карти и табели и знае предварително  къде ще завие , къде ще срещне катаджия. Не говори, докато шофира и му харесва да слуша по радиото политически предавания, новини.  Кара големи коли и не шофира бързо, не защото не му харесва, а защото мисли за фиша, който трябва да плати, ако го хванат.  Той е най- добрият навигатор, който бихте могли да имате до вас и най- добрият шофьор между зодиите.  Последен е в импровизираната таблица за най- опасни шофьори между зодиакалните знаци с най- малко ПТП (заезно със скорпиона). Това не е случайно, защото козирогът е не само най- внимателният шофьор, но и най- внимателен с каквото и да се захване.

 


image
Водолей

Точно противоположното на козирога. Говори постоянно докато шофира и разказва всичко, което му дойде на ум.  Лесно се губи, но това изобщо не го притеснява, защото по този начин има повече време да „забавлява“ спътниците си. Стигнал е целта, още преди да е влязъл в колата (или поне така му се струва на него). Докато тръгне на почивка на  море, вече усеща морския полъх и солената вода, пък нищо че все още се намира  в задръстване на 200 километра от морския бряг. Когато все пак стигне близо до крайната цел на пътуването, не се хващайте на бас, че ще намери мястото, защото ще загубите. Заема 6-то място по ПТП.

 


image
Риби

Когато говорим за шофьори, може би не би трьбвало да включваме тук и рибите. Преувеличение?  Вероятно не, защото рибите ги карат обикновино с кола, а те самите рядко избират да шофират. Когато това(само по необходимост) се случи, дават ред на всички други по кръстовищата и стават най- учтивите шофьори в джунглата по пътищата.  Ако се случи така, че трябва да пътува по частни пътища и да плаща, той ще е нагласил парите поне половин час предварително и ще ги е нагласил на такова място, че без особено усилие да ги стигне в необходимия момент.  Там... до телефона, който също е готов, в случай че го потърсят. Неопитността им като шофьори и несигурността, която чувстват, им отрежда трето място по ПТП сред зодиакалните знаци. Да не споменаваме за отнесеността им и замечтаността им, които са  пословични.

 

 

Дойде време да разкрием причината за публикуването на настоящото посвещение. Изследването на SunCorp ΜetWay има една любопитна симптоматична характеристика, която наподобава възгледите и теориите на  астролозите за зодиакалните знаци.  На първо и второ място по рискови шофьори се намират Близнаци и Телец, а на последните места са  Стрелец и Скорпион. Тези зодии се намират на точно противоположни позиции в зодиакалния кръг. Скорпионите са срущу Телците, а Стрелците са срещу  Близнаците. Случайност? Истина? Кой знае?




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - Интересно, а може би и вярно! Х...
15.05.2014 07:23
Интересно,а може би и вярно!
Хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kayfolog
Категория: Забавление
Прочетен: 558634
Постинги: 166
Коментари: 10
Гласове: 131
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930